Най-малко 13 души станаха жертви на американските въздушни удари срещу проиранските

...
Най-малко 13 души станаха жертви на американските въздушни удари срещу проиранските
Коментари Харесай

13 жертви след ударите на САЩ в Сирия

Най-малко 13 души станаха жертви на американските въздушни удари срещу проиранските въоръжени групи в в провинцията Дейр Ез Зор, Източна Сирия.

Това заяви телевизионният канал Al Hadath.

По-рано беше съобщено за 10 убити и към 20 ранени.

Въздушните удари унищожиха 17 позиции, прикриващи иранските милиции в Ал Маядин (столицата на иранските милиции в Сирия) и Ал Бокамал покрай границите сред Сирия и Ирак, в допълнение към въздушните удари, ориентирани към позиции покрай град Дейр Еззор. Това оповестява Сирийската обсерватория за човешки права. 

Според нея, починалите са от проирански милиции. 

Припомняме, че Съединените щати в петък започнаха да нанасят ответни удари в Ирак и Сирия против цели, свързани с Иранската революционна армия.

Централното командване на Съединени американски щати заяви, че пилотирани и безпилотни самолети са блъснали повече от 85 цели.

Ударите идват след смъртоносната офанзива в Йордания, която умъртви трима американски войници и рани към 40 други.

Това е единствено началото на отговора на администрацията на президента Джо Байдън на офанзивите през уикенда, които съгласно Съединени американски щати са осъществени от подкрепяни от Иран бойци.

Те евентуално ще засилят безпокойството относно напрежението в Близкия изток, което се развива от повече от три месеца военна атака на Израел против палестинските бойци на Хамас в Газа.

Байдън и други висши водачи на Съединени американски щати предизвестяват от дни, че САЩ ще отвърнат на удара на милициите и те ясно дадоха да се разбере, че това няма да бъде единствено един удар, а ще бъде етапен отговор във времето.

Не е ясно какви ще бъдат идващите стъпки или дали дните на предизвестия от страна на Съединени американски щати са предиздвикали членовете на милицията да се разпилян и да се скрият, което е затруднило Съединени американски щати да ги открият и ударят. Но беше явно, че неотдавнашното изказване, оповестено от " Катаеб Хизбула ", една от главните подкрепяни от Иран милиции, в което се споделя, че прекратява офанзивите против американските войски, не е оказало въздействие върху проектите на администрацията да отвърне на удара.

Ударите на Съединени американски щати също наподобява не са ориентирани непосредствено към Иран или неговите сили на Революционната армия Кудс. Иран отхвърли да стои зад удара в Йордания.

Сирийските държавни медии обявиха в петък, че в резултат на нападението има починали и ранени.

Първоначалните удари дойдоха само часове откакто останките на тримата войници бяха върнати в Съединени американски щати по време на мрачна гала във военновъздушната база Доувър в щата Делауеър.

Преди това САЩ оповестиха наказания против Иран.

" Нашият отговор стартира през днешния ден. Това ще продължи във времена и места по наш избор, сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в изказване след ударите. Съединени американски щати не търсят спор в Близкия изток или където и да е другаде по света. Но дано всички тези, които биха желали да ни причинят зло, знаят следното: ако навредите на американец, ние ще отговорим ", добави той.

Междувременно, Ирак осъди дейностите на Съединени американски щати на своя територия. Иранските милиции бяха ударени и там, само че за Багдад това е нарушаване на суверенитета. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР